Gemoedsrust begint bij goed geïnformeerd zijn.
wat we samen overlopen
Een overlijden brengt heel wat met zich mee . Laat je niet overweldigen. We nemen de tijd om alle keuzes te maken die goed voelen. Dat is het belangrijkste. De praktische zaken kan je gerust aan mij overlaten.
De ceremonie
de afscheidslocatie
Je kan kiezen voor de kerk of de aula van het crematorium. Maar als een andere plek beter past, dan gaan we daarvoor: je tuin, een oude hoeve, een zaaltje, het stamcafé van de overledene. Alles kan.
De afscheidsceremonie
Het is belangrijk dat dit helemaal op jullie manier gebeurt.  Waar, wanneer en hoe? We maken een uniek draaiboek voor dit speciale moment.
Bloemen, eten en drinken, muziek, decoratie
Je hoeft niet voor de standaardkeuzes te gaan. Dit is een speciale en een unieke dag die helemaal goed moet voelen. Samen maken we alle keuzes.
Het afscheid
wilsbeschikking
Heeft de overledene al wensen op papier gezet? Uiteraard hou ik daar rekening mee.
opbaring
Waar wordt het lichaam opgebaard? Thuis, bij vrienden? In een rouwcentrum? Bij thuisopbaring kom ik dagelijks langs voor verzorging.
lichaamsbestemming
Begraven of cremeren? Wat wil je doen met de assen? Wat kan en wat mag?
een kist, een mand of een wade
Er zijn diverse mogelijkheden. Ik overloop met jullie graag alle opties. Vanuit ecologisch standpunt, moedig ik jullie aan om duurzame keuzes te maken.
laatste groet
Wil je een groetmoment organiseren?
We bekijken de opties en de uitnodigingen.
Het papierwerk
rouwbrieven
Van de klassieke rouwbrief, tot een persoonlijk kaartje of zelfs sociale media. Er is veel heel veel mogelijk vandaag en die praktische kant ̶ zoals het drukproces ̶ neem ik graag van je over.
administratie
Een overlijden brengt wel wat papierwerk mee. Gelukkig kan ik je hier snel doorheen helpen.

Andere ideeën of wensen?

Alles kan besproken worden. Je hebt de keuze om veel zelf in hand te nemen of je kan ervoor kiezen om de volledige uitvaart aan Gemoedsrust toe te vertrouwen. Jij kiest, wij voeren uit.